Reizen van Delosgaia

Welkom bij onze Frankrijk reizen

Frankrijk 2011 en 2016

 • Frankrijk is het land waar heel veel mensen met vakantie naar toegaan, net als wij gedaan hebben voordat we verder de wereld zijn gaan bereizen. In de afgelopen jaren zijn we naar Bretagne, de Midi-Pyrenees en Bourgogne geweest. Bretagne is het land van Asterix, Obelix en Idefix. Deze bestemming hebben we gekozen om een deel van Frankrijk te bekijken waar je weinig overhoort. In Bretagne spreekt men Frans zoals in andere delen van Frankrijk, verder Bretons. Dat is een oud Keltisch dialect en sterk verwant aan het Cornisch. In dit deel van Frankrijk kan je je goed redden met Engels, mogelijk komt dit omdat hier veel Engelsen op vakantie naar toe gaan. Het is Frankrijk maar het doet niet Frans aan.

  Lees verder op onze Bretagne site....

 • Frankrijk vlag
 • Een ander deel van Frankrijk waar we in de afgelopen jaren zijn geweest zijn de Midi-Pyrenees en Bourgogne.De Midi-Pyrenees liggen in het zuiden van Frankrijk en zijn de voorgebergten van de Pyreneeën. Het gebied ligt vlak bij Toulouse. We zijn weer eens ouderwets gaan kamperen, nu niet met een tent maar met een gehuurde vouwwagen. We zijn een week in dit gebied geweest en hebben veel steden en dorpen in het gebied bekeken.Na een week zijn we terug naar het noorden gereden en hebben de tweede week doorgebracht in de Bourgogne. Dit gebied is even mooi als Midi-Pyrenees. Daar hebben we een week gekampeerd met de vouwwagen. Locatie is wat minder mooi maar het gebied is verder schitterend. Het is een ander Frankrijk dan Bretagne.

  Lees verder op onze Midi-Pyrenees en Bourgogne site....

 • kaart Frankrijk

Landkaart Frankrijk met routes

 • In onze pagina’s van de verschillende reizen plaatsen we tracks van de route die we op elke reis hebben afgelegd. Vanaf onze Zambia-Zuid Afrika reis in 2008 hebben we daarvoor een GPS tracker bij ons, de Garmin 60CSx. Deze hebben we gebruikt tot onze 2015 reis naar Australië. Deze is daarna vervangen door Garmin GPSMap 64s.
  De eerste maakt alleen gebruik van de GPS satellieten van de VS, de tweede gebruikt ook Russische Glonass satellieten en je ziet op het moment de eerste GPS trackers op de markt komen die het Europese Galileo systeem onder steunen, zoals de gloednieuwe Garmin Overlander.
  Het verschil tussen de drie systemen is voor een GPS tracker niet zo groot, de maximale nauwkeurigheid is en blijft 3 meter. Wat wel verbeterd is het gebruik in moeilijk omstandigheden zoals in een nauw dal of in een bos. De Garmin 60CSx had het in deze omstandigheden heel erg moeilijk en achteraf moeten we altijd veel corrigeren. In dat opzicht is de positionering met de GPSMap 64s beter en sneller, iets dat welk begrijpelijk is want deze GPS tracker werkt met signalen van 30 satellieten van beide systemen.

  Hoe verwerken we de data van de GPS tracker:
  Achteraf en vaak ook onderweg downloaden we de positie gegevens van de tracker en verwerken deze in de Garmin software. Dat is Mapsource voor de 60CSx en BaseCamp voor de 64s. Mapsource wordt niet meer ondersteunt. Basecamp is gratis en te downloaden vanaf de Garmin website. Je kan deze software ook met andere Garmin producten gebruiken.

  Nadat de gegevens van de tracker zijn gedownload controleren we alles en exporteren de gegevens in een KML bestand. Dat is het bestandsformaat van de Google Earth Desktopsoftware. In Google Earth verwijderen we alle overbodige gegevens en scheiden de positie tracker data van de waypoint data. Als laatste stap exporteren we de tracker data als KMZ. Dit is een gezipte versie van een KML-bestand. Nu heeft Google Earth een vervelende bug, de minimale breedte van een track is 2 mm. Deze passen we in het KMZ handmatig aan naar 1 mm.
  Het resultaat is zichtbaar als je op de bovenstaande button klikt. Dit is een kaart in Google Maps, de tracks zijn te zien als je op “ -Kies een reis- ” klikt.

 • tracks in Frankrijk
 • Nu de kaarten, je hebt er niets aan als je GPS tracker de route vastlegt zonder dat je weet waar je zit. Daarvoor zijn kaarten nodig. Nu is het fijne van Garmin dat ze gebruik maken van de opensource kaarten van OpenStreetmap. Er zijn diverse websites die kaarten van Europa aanbieden, voor ons zijn de bekendste Free maps for Garmin brand GPS devices en Openmtbmap. In de eerste jaren maakten we heel veel gebruik van de eerste site maar tegenwoordig vooral van Openmtbmap en dat vooral omdat zij ook topografische bestanden meeleveren. Niet alle kaarten zijn gratis maar je kan een levenslang abonnement nemen op de kaarten voor een klein luttel bedrag van €90,00. De kaarten worden met de Garmin software verzonden naar de GPS tracker of welk ander Garmin GPS apparaat.